Windows installer starten in veilige modus

geavanceerdeopties.jpgIedereen die Windows gebruikt kent ongetwijfeld de veilige modus (tijdens het opstarten op F8 drukken – zie afbeelding). Het is frustrerend om in de veilige modus een softwarepakket te willen verwijderen via start – instellingen – configuratiescherm – software en dan de foutmelding te krijgen dat de windows installer service niet geladen is en niet werkt. Download daarom safemsi.exe. Het programma start de windows installer in veilige modus zodat u alsnog programma’s kan verwijderen in veilige modus. Heb het zelf al enkele keren nodig gehad, misschien helpt het jouw ook wel vooruit. Download het bestand hier. (mirror: hier) (Werkt voor alle versies van Windows)

Heb je geen internetverbinding of wil je altijd windows installer gebruiken in Veilige modus, dan kan je alsnog Windows duidelijk maken dat Windows Installer een veilige service is met volgende stappen:
1. ga naar start – uitvoeren
2. Tik in REG ADD “HKEY_LOCAL_MACHINE\System\CurrentControlSet\Control\SafeBoot\
Minimal\MSIServer” /VE /T REG_SZ /D “Service” net start msiserver

3. Herstart misschien nog eens in veilige modus en je kan de windows installer service nu wel gebruiken.

Gevonden @ http://www.windowsitpro.com/article/tips/jsi-tip-9233-safemsi-exe-freeware-starts-windows-installer-in-safe-mode-.aspx

Als je dit bericht interessant vond, voel je dan vrij om een reactie te geven of jezelf in te schrijven en nieuwe berichten te lezen in jouw favoriete RSS-reader.

Reacties

No comments yet.

Leave a comment

(required)

(required)