Automatisch lettertypes laten herkennen

Ooit al eens een leuk lettertype gezien in een logo, foto of artikel en had je graag geweten welk lettertype gebruikt wordt, probeer dan eens de site WhatTheFont.  Op de site kan je jouw logo of de afbeelding van het lettertype uploaden en enkele seconden later weet je welk lettertype gebruikt werd en krijg je enkele alternatieven.  De site ondersteunt de bestandstypes GIF, JPG, TIFF en BMP.  De afbeelding die je uploadt mag wel niet groter zijn dan 360 X 275 pixels.  Ik deed zelf de test.

Ik heb zelf de test gedaan met het logo van de site van de krant “het Nieuwsblad”.  Ik heb het logo van de site van het Nieuwsblad geüpload en kwam erachter dat er 5 lettertypes zijn die er heel goed op lijken.  Ik heb wel de indruk dat de site er niet kan achter komen welk lettertype er echt gebruikt werd.  Hieronder zie je het resultaat.

Probeer het zelf eens op www.myfonts.com/WhatTheFont/

Als je dit bericht interessant vond, voel je dan vrij om een reactie te geven of jezelf in te schrijven en nieuwe berichten te lezen in jouw favoriete RSS-reader.

Reacties

Wat een super tip, kan niet anders zeggen wij moesten een zelfde banner maken maar wisten niet meer welk lettertype wij hadden gebruikt, maar dankzij uw tip terug gevonden

Lettertypes?

We zijn benieuwd naar deze lettertypes

Waarschijnlijk heeft Nieuwsblad gewoon een lettertype gezocht en dan aanpassingen gedaan aan het lettertype zelf!

Werkt prima! Wij wilden het lettertype van de uitnodiging voor ons huwelijk gebruiken voor andere producten. Met deze link de drie verschillende lettertypen snel gevonden dmv een foto van de kaart.

Dank!

Ons nieuwe logo voor de Nierpatiëntenvereniging Rijnmond (npvr) is niet scherp. Ik wil deze graag opnieuw maken maar kan het lettertype van Rijnmond niet detecteren.
Kan iemand mij verder helpen?

graag antwoord per mail graag
gr. Rita

werkt helemaal niet….

I must say it was hard to find your page in google.

You write awesome posts but you should rank your website
higher in search engines. If you don’t know 2017 seo techniues search on youtube: how to
rank a website Marcel’s way

HEY I have him1

Leave a comment

(required)

(required)