Vista opschonen na SP1 en SP2

vista_sp1.jpg

Het Service Pack 1 voor Windows Vista is een serieus pakket. We spreken over een download van om en bij de 424MB voor 32-bit versie en 726 MB voor de 64-bit versie als we die volledig willen binnenhalen. De update via Windows Update automatisch laten binnenkomen zou heel wat minder bandbreedte opslorpen (dan moeten niet alle talen gedownload worden), maar toch. Velen hopen dat SP1 voor Vista het systeem vlotter en sneller zal maken, iets waar tot op heden wel over geklaagd werd. Mocht u problemen ondervinden na het installeren van Service Pack 1, weet dan dat u het Service Pack altijd terug kan verwijderen en u uw systeem zo in de originele staat terug kan herstellen. Als u geen problemen ondervindt na het installeren van Service Pack 1 denk ik niet dat u ooit nog terug wil naar de toestand ervoor, het SP1 overschrijft immers heel wat bestanden en wat bent u nog met de oude versies van die bestanden (die heel wat schijfruimte in beslag nemen)? Leuk is dat bij het installeren van SP1 een tooltje geïnstalleerd wordt om Vista op te schonen en u zo heel snel van al die oude bestanden verlost wordt.

Ga naar StartUitvoeren en tik in vsp1cln.exe. Druk op Enter en kies Ja wanneer gevraagd wordt om verder te gaan. Met deze Vista Service Pack 1 Cleaner maakt u uw Vista-installatie weer proper en worden de oude bestanden definitief verwijderd, wat je heel wat extra schijfruimte oplevert. Succes !

Update: Heb je Windows Vista SP2 geïnstalleerd, draait jouw systeem stabiel en wens je het service pack niet meer te verwijderen, dan kan je ook deze keer de installatiebestanden opruimen. Ga naar StartUitvoeren en tik in Compcln.exe Druk op Enter en kies Ja wanneer gevraagd wordt om verder te gaan.  Zo ruim je tegelijkertijd SP1 en SP2 op. (Mocht je SP1 nog niet opgeruimd hebben met bovenstaande info). Succes!

compcln

Als je dit bericht interessant vond, voel je dan vrij om een reactie te geven of jezelf in te schrijven en nieuwe berichten te lezen in jouw favoriete RSS-reader.

Reacties

waar is start bij vista als ik op start tik zie ik geen uitvoeren. Ik wil dit zo graag doen het schonen en het lukt mij echt niet.

tik op de startbol
tik dan bij zoeken in: vsp1cln.exe

het is mij nog steeds niet gelukt.Om te schonen.
Jammer!!!!

Gr. Joke.

Ga naar Start en in het venstertje “zoekopdracht starten” tik je in: command
dan zie je bovenaan in de lijst command staan
klik er rechts op en kies “uitvoeren als beheerder/administrator”
tik dan in het commandvenster in vsp1cln.exe

hoi Tullius,
prima tip!
werkt prima, wel gek dat na het typen van de “j” het (dos) scherm ineens verdwijnt en ik geen melding krijg dat de klus geklaard is. ik zag dat het mij een kleine gb aan ruimte heeft opgeleverd!
groet,
Jarno.

[…] gaat verwijderen, loop je het risico dat sommige oudere programma's niet meer (goed) werken. Vista opschonen na SP 1 en 2 kan het volume van de map verminderen. There is never time to do it right but there is always […]

Leave a comment

(required)

(required)