Ukash politievirus verwijderen

Politie-Federal-Computer-Crime-Unit

Het vervelende ukash-politievirus blijft maar rondspoken en slachtoffers maken. Gelukkig worden de oplossingen ook eenvoudiger. Het vervelende beestje nestelt zich in de opstartcyclus van Windows en is terug te vinden in de map C:\Documents and Settings\username\Local Settings Application Data\ en is daar terug te vinden in allerlei vormen en namen. Antivirusmaker Bitdefender heeft een heel eenvoudig programma dat je gratis kan downloaden om het vervelende ukash-virus snel te verwijderen.  Volg deze stappen:

1. Download met een werkende computer het tooltje van de site http://labs.bitdefender.com/2012/11/multi-language-ransomware-mentions-police-to-enforce-payment/ en plaats het op een USB-stick.

2. Druk tijdens het opstarten van de computer herhaaldelijk op F8 en kies voor Veilige modus met opdrachtprompt.

3. Druk op Ctrl-Alt-Delete voor het Taakbeheer

4. Kies Nieuwe taak

5. Blader naar het tooltje op de USB-stick

6. Start het tooltje en scan het systeem volledig

7. Herstart de pc.

Het virus is een zogenaamd Drive-by-virus en maakt gebruik van lekken in verouderde software zoals de Javaplugin en de Flashplayer.  Hou de flashplayer up to date via http://get.adobe.com/nl/flashplayer/ en als je de Javaplugin zeker nodig hebt, download dan op http://www.java.com/nl/de laatste versie of verwijder de plugin van jouw systeem.

Als je dit bericht interessant vond, voel je dan vrij om een reactie te geven of jezelf in te schrijven en nieuwe berichten te lezen in jouw favoriete RSS-reader.

Reacties

[…] Computeridee: Politievirus verwijderen Panda antivirus blog – Verwijder het politievirus Compucated.be –  Politievirus (Ukash) verwijderen […]

Echt bedankt!!

ik het het ukash virus op mijn laptop (nederlandse versie) en ik heb het via deze site verwijderd, echt top! het was in 20 min gebeurd!

gr Quincy

[…] die je doorverwijzen naar websites met meer informatie over "het politievirus". Via deze link kom je terecht op zo 'n website die je vertelt hoe je het politievirus moet verwijderen. Hopelijk […]

In slechts 5 min weer met computer aan het. Werk.

Zeer Dankbaar voor deze tooll.

Testte het volgende al op alle versies, zelfs op Windows10, en het werkt altijd.
Maar gezien er zoveel reacties komen zal ik toch nog maar eens een oplossing plaatsen. Eerst deze om het weg te werken eer het zich kon installeren!
De meeste mensen die ineens melding krijgen van het virus op hun scherm schrikken en in paniek sluiten ze snel de pc af met de hoop….Niet dus.
Je blijft rustig en doet het volgende:
ctrl+alt+del en daar sluit je internet-explorer af?
Je keert terug naar je bureaublad en je klikt nu:
Windowstoets (toets met het vlaggetje naast alt) + r
je vult in het venstertje: %temp% en druk op OK
druk ctrl+a en delete alles. Waarschijnlijk zal er één iets niet kunnen verwijdert worden, maar dat is geen probleem. Je slaat deze dan over.
Je sluit het venster.
Open nu achtereen:
deze computer >C: >windows >prefetch druk crtl+a en verwijder ook alles.
Nu zal je geen last meer hebben van het virus. Toch aangeraden met HitmanPro (30-dagen gratis) eens zijn werk te laten doen.
Heb je de pc uitgeschakeld zonder deze bewerkingen? Verwijder de HD en sluit deze aan via USB, met de nodige hulpstukken, aan op een externe pc. Plaats Hitman-Pro op deze pc en laat de besmette schijf scannen. De rest wijst zichzelf.
De werkwijze zoals hierboven vermeld met het USB-stick werkt ook perfect met HitmanPro. AVG, Avast en Mbam (Malwarebytes) kunnen het niet verwijderen. Al zullen er nog wel anderen scanners zijn die het wel weg krijgen.
Ik heb geen ervaring hoe te verwijderen op GSM en Mac.
Gezien ik niet elke dag hier kom kijken en je vragen hebt mag je altijd mailen naar: norbert_werbrouck@telenet.be

Leave a comment

(required)

(required)