Sneltoetsen om PC/laptop te herstellen

De meeste laptops en computers worden verkocht met een herstelpartitie op de harde schijf. Bij de ingebruikname van het toestel kan je dan zelf herstelDVD’s maken. Maar wat als je die niet gemaakt hebt en problemen hebt met jouw software? Hoe kom je dan in de herstelmodus van de laptop terecht?
Dankzij de herstelpartitie (recovery partition) die soms verborgen is op de harde schijf kan je het toestel heel snel terug in de originele configuratie terugplaatsen.  Om de computer volledig te resetten heb je meestal een sneltoets nodig die je moet indrukken tijdens het opstarten of net na het zien van het logo van de fabrikant.  Niet alle fabrikanten gebruiken dezelfde sneltoets, daarom een overzichtje van de sneltoetsen per merk. Opgelet: zorg voor een backup van jouw gegevens, want alle data kan gewist worden!)

Acer: ALT + F10 (beide toetsen tegelijkertijd of Alt ingedrukt houden en op F10 drukken)
Asus: F9
Dell: CTRL + F11 of F11 of F8
Fujitsu Siemens: F12
Gateway: ALT+F10
HP/Compaq: F10 of F11
IBM/Lenovo: F11
MSI: F3
Samsung: F4 of F2 in de meer recente modellen
Sony Vaio: F10
Toshiba: “0” (nul) of F8
BenQ: “Alt”+ “F10”

Als je dit bericht interessant vond, voel je dan vrij om een reactie te geven of jezelf in te schrijven en nieuwe berichten te lezen in jouw favoriete RSS-reader.

Reacties

Beste tullius, Ik ben opzoek naar het probleem waarom mijn laptop bij normale opstart geen toetsenbord noch touchpad niet meer werkt nadat ik het probleem met “qaa-latn” is opgelost. Het rare is de Vaio SVE1711V1EB telkens opnieuw moet opstarten met F10 zodat de led voor numlock toetsenbord en touchpad weer normaal werkt. Mvg J-P

Leave a comment

(required)

(required)