Cijferen en het uurwerk lezen

Heb je een kind dat moeilijkheden heeft met cijferen op school, surf dan eens naar themathworksheetsite.com en maak daar zelf werkblaadjes om te oefenen.  Je kan kiezen uit optellen, aftrekken, vermenigvuldigen en delen en je kan de moeilijkheidsgraad zelf instellen. Wens je oefeningen te maken met getallen onder de 10, geen probleem of wil je een kei worden in het cijferen, dan kan je cijferen met getallen tot 5 cijfers.  Het leuke aan de site is dat de werkbladen gegenereerd worden in het PDF-formaat. Je kan dan heel eenvoudig de werkbladen afdrukken, opslaan of doorsturen. 

Naast de gratis werkblaadjes kan je ook toegang krijgen tot nog heel wat meer mogelijkheden, mits betaling.  De prijs is democratisch en wellicht kan het interessant zijn voor scholen en/of ouders om een abonnementje te nemen.  Je kan ook een demo aanvragen waarbij je één week lang toegang hebt tot alle mogelijkheden van de site, en met de demo kan je in elk geval al heel wat oefenbladen maken (en bewaren voor later)

Naast cijferen kan je op het gratis gedeelte ook werkblaadjes maken om het uur te leren lezen.  De computer genereert verschillende uurweergaves en jij moet eronder noteren hoe laat het is.  En dit kan niet alleen in het Nederlands interessant zijn, maar ook in andere talen moet je het uur kunnen lezen … Quelle heure est-il?  Wie spät ist es? Que hora es?  En terwijl je toch aan het surfen bent, www.klokrekenen.nl kan misschien ook wel nuttig zijn … Veel plezier.

Als je dit bericht interessant vond, voel je dan vrij om een reactie te geven of jezelf in te schrijven en nieuwe berichten te lezen in jouw favoriete RSS-reader.

Reacties

ik wil deze site elke dag gebruiken

goede websate

de mooiste is kubra

Leave a comment

(required)

(required)