Standaard paswoorden voor modems/routers

Je hebt problemen met jouw (draadloze) router en je wil vlug eens in de settings van de router gaan kijken of er niets mis is met de router of de verbinding.  Maar help, de router vraagt een login en een paswoord en je herinnert je niet dat je dat ooit veranderd hebt.  De handleiding van het toestel is spoorloos en al de paswoorden die je kent geven je geen toegang tot de configuratie van de router.  Er is wellicht een grote kans dat de router nog steeds beveiligd is met de standaard login en het standaard paswoord.  Wil je die snel te weten komen, neem dan vlug eens een kijkje op http://www.cirt.net/passwords  Op deze pagina vind je een grote lijst van routers en modems en dat mooi geordend per fabrikant.  Kies de juiste fabrikant, kies het model van jouw router en je vindt heel snel de standaard logins en paswoorden voor jouw router.  Een andere site waar je ook routerpaswoorden kan vinden is: http://www.routerpasswords.com/


Merk op:  terwijl je nu toch ingelogd bent, verander meteen ook de login en/of zeker het standaardpaswoord van jouw router/modem. Want wanneer iemand de instellingen van jouw router wenst te wijzigen is het eerste dat men doet de standaardpaswoorden proberen natuurlijk.  Bewaar het paswoord goed en bij de volgende problemen ben je weer een stap sneller bij de oplossing.

Als je dit bericht interessant vond, voel je dan vrij om een reactie te geven of jezelf in te schrijven en nieuwe berichten te lezen in jouw favoriete RSS-reader.

Reacties

Thanks for sharing the good website with the users. If you facing any issue related to Routers then I strongly recommend this website.

Facing issues with Nighthawk extender or Mywifiext.net not working? Our experts can help! Dial our toll-free 1-877-930-1770 for Netgear nighthawk setup.

Great info. For the help regarding Netgear extenders and their setup, visit our website!

Leave a comment

(required)

(required)