Sneller en handiger kopiëren/verplaatsen met Teracopy

Het kopiëren van grote bestanden of grote groepen van bestanden verloopt in Windows niet zo vlot als gewenst.  Enkele ergernissen bij het kopiëren, knippen en plakken van bestanden:
– het gaat niet zo snel (zeker niet in Vista)
– wanneer er één van de bestanden niet gekopieerd en/of verplaatst kan worden omwille van een fout dan stopt de hele bewerking
– wanneer je verschillende kopieer- en/of verplaatshandelingen uitvoert dan start windows telkens een nieuw venster voor elke handeling

Het kopiëren en verplaatsen van bestanden verloopt heel wat vlotter met het programma Teracopy.  Dit programma integreert zich in de WindowsShell en vervangt het originele kopieervenster van Windows.  De gratis versie van het programma voldoet aan de grootste wensen:
– bestanden worden sneller gekopieerd en/of verplaatst
– je kan het kopiëren/verplaatsen zelf pauzeren en verder zetten wanneer jij dat wenst
– foutdetectie: wanneer Teracopy een bestand niet kan kopiëren/verplaatsen dan probeert het verscheidene keren na elkaar en wanneer het echt niet lukt dan slaat Teracopy het bestand over maar gaat het wel verder met de andere bestanden !
– wanneer je verscheidene bewerkingen na elkaar doet dan worden ze allemaal in hetzelfde venster geplaatst en wordt de tweede bewerking keurig na de eerste bewerking uitgevoerd.


Het programma kan je hier downloaden, is gratis voor thuisgebruik en is echt een must voor iedereen die bestanden kopieert en of verplaatst.

Als je dit bericht interessant vond, voel je dan vrij om een reactie te geven of jezelf in te schrijven en nieuwe berichten te lezen in jouw favoriete RSS-reader.

Reacties

Super programma 😀 Aanrader voor iemand die veel bestanden gebruikt. Zelfs van pc naar extern harde schijf gaat veel sneller.

Groetjes

Ik gebruik het ook wel, is handig, maar het gaat toch niet foutloos.
Als ik een hele inhoud van een partitie naar een andere partitie wil kopieren, bestanden totaal 300 gb., dan is ie euren bezig en aan het eind laat ie even weten dat 250 bestanden niet zijn gekopieerd.
Dat is lekker, die meldingen krijg ik ook als ik in Windows XP doe.
OK. denk wel dat het totaal gezien beter gaat hij stopt niet onderweg, dat was ook een ellende.

Misschien is er toch een beter programma wat wel

Gaat inderdaad wat sneller.Maar ik heb verschillende video bestanden ( vob,iso ) naar verschillende externe schijven via USB gekopieerd (XP)en geen enkele film werkte, daarna opnieuw, zonder Teracopy en alles werkte wel. Jammer.

Leave a comment

(required)

(required)