.Net Framework problemen?

.Net Framework werd ooit door Microsoft gepresenteerd als een “Web Services platform”. Je hebt het nodig om gebruik te kunnen maken van nieuwe applicaties (al dan niet online).  Die nieuwe applicaties zouden in de regel beschikbaar moeten zijn op elk moment van de dag (24×7), zouden beschikbaar zijn vanop allerlei locaties en uit te voeren zijn op allerlei verschillende hardware.  Dit valt samen te vatten als volgt: een computertaal met als eigenschappen “Anytime, Anywhere and on any device”.  Mooi uitgangspunt maar er zijn reeds verschillende versies van het .Net Framework beschikbaar en er kunnen soms wel problemen opduiken bij de installatie en/of werking ervan.  Mocht je problemen hebben met het .Net framework, dan kunnen volgende programma’s je wellicht verder helpen, …

1.  .Net Framework setup verification tool

Dit programma controleert of de verscheidene versies van het .Net Framework correct geïnstalleerd werden.  Het controleert de bestanden, mappen, registersleutels en registerwaarden voor elk .Net framework.  Het programma kan je hier downloaden. _netframeworksetupverificationtool

Het controleert:

 

2.  .Net Framework cleanup tool

Heb je een onregelmatigheid vastgesteld bij het controleren van een .Net Framework of wil je eenvoudig weg alle of een bepaald .Net framework-pakket verwijderen, (en lukt het niet via configuratiescherm –software – programma’s verwijderen) dan is dit het programma dat je zoekt.

Het programma kan je hier downloaden.

_netframeworkcleanuptoolHet programma werkt voor:

 

Beide programma’s zijn van de hand van Aaron Stebner en op zijn weblog vind je meer informatie omtrent .Net Framework, XNA, Windows Media Center , Visual Studio en andere setup en deployment problemen.

Als je dit bericht interessant vond, voel je dan vrij om een reactie te geven of jezelf in te schrijven en nieuwe berichten te lezen in jouw favoriete RSS-reader.

Reacties

Wat irritant zeg! Jullie zetten een link met “download hier”, en als je die aanklikt moet je vervolgens ergens inloggen of een account aan maken. Nou bedankt voor de hulp!
Ik kijk wel ergens anders.

De links werden aangepast.

Leave a comment

(required)

(required)