Data lezen van cd’s of dvd’s met krassen

scratch_dvd Wellicht heb je ook nog ergens een cd of dvd liggen met waardevolle data op, maar omdat de cd of dvd bekrast is slaag je er niet meer in om de data te lezen.  Windows stopt onmiddellijk bij het  lezen of kopiëren van een cd/dvd met krassen en in sommige gevallen lijkt het alsof windows gewoon helemaal niet meer verder wil.  Met het gratis programma Copy Cat kunnen we alvast proberen om nog zoveel mogelijk data van de cd/dvd te halen. 

In tegenstelling tot windows stopt dit programma niet met verder lezen wanneer het één of meerdere bytes niet kan lezen, neen, dit programma laat de niet-leesbare bytes over en gaat gewoon verder met het lezen van de andere bytes.  Zo kan je misschien toch nog heel wat waardevolle gegevens terughalen van jouw cd/dvd.

CopyCat

De sterke punten van dit programma nog eens op een rijtje:

Skip_drClassic Heb je het programma geprobeerd maar ben je er toch niet in geslaagd om jouw data te redden, probeer dan misschien eens de Skip Dr. Classic.  Met dit toestel kan je jouw beschadigde cd’s of dvd’s proberen te herstellen.  De technologie (ontworpen door een NASA wetenschapper) van dit toestel zorgt ervoor dat jouw cd/dvd binnen de minuut hersteld is. Het is heel eenvoudig:  sproei wat vloeistof (meegeleverd) op de beschadigde schijf, plaats de schijf in het toestel en draaien maar (met de hand of automatisch met de pro versie).  Droog daarna het oppervlak met het doekje en wrijf er nog eens over met het polijstdoekje.  Zo, jouw schijfje zou nu terug nagelnieuw moeten zijn … Hopelijk is jouw probleem nu van de baan, zoniet, tja,  baat het niet, dan schaadt het niet. Dit toestel vind je op www.digitalinnovations.com samen met nog tal van andere (schoonmaak)producten.

Als je dit bericht interessant vond, voel je dan vrij om een reactie te geven of jezelf in te schrijven en nieuwe berichten te lezen in jouw favoriete RSS-reader.

Reacties

No comments yet.

Leave a comment

(required)

(required)