Klassiek menu in Office 2007, 2010 en 2013

ubitmenu-menubestand1

Sinds Office 2007 maakten we kennis met het lint (the ribbon) in plaats van de klassieke menubalk die we gewoon waren van Office 2000, Office XP (2002) en Office 2003.  Het is even wennen aan het gebruik van het lint maar na verloop van tijd wordt het gemak ervan duidelijker. Vind je jouw weg niet zo snel in het nieuwe lintmenu, dan kan je met de Office add-on UbitMenu het klassieke menu terug gebruiken om het op de oude, vertrouwde manier aan te pakken. De addon UbitMenu is gratis, klein en wordt heel snel geladen.  UbitMenu schotelt u het klassieke Office-menu voor in Word, Excel en Powerpoint 2007 en 2010.
Voordelen van het UbitMenu (klassieke Office menu):

ubitmenu_voorbeeld1

Installatie en gebruik van UbitMenu:

1. Download de juiste taalversie van de addon van de site van UbitMenu.
2. Installeer het programma.
3. Open Word, Excel of Powerpoint 2007/2010 en je ziet bovenaan een bijkomend menu met de naam “MENU
4. Klik op “Menu” en je ziet de oude vertrouwde werkbalk terug met openklapbare menu’s
5.  Het programma kan je eenvoudig terug verwijderen via het onderdeel Software (Programma’s verwijderen) in het configuratiescherm.

Voor de mensen die het nieuwe menu nog niet helemaal beheersen en op de oude vertrouwde manier met Office 2007/2010 willen werken is dit programma onmisbaar.  Een pluim voor de makers van deze gratis! software.  Meer info vind je op hun site: http://www.ubit.ch/software/ubitmenu-office2007/

Als je dit bericht interessant vond, voel je dan vrij om een reactie te geven of jezelf in te schrijven en nieuwe berichten te lezen in jouw favoriete RSS-reader.

Reacties

Dit zal de overstap naar de nieuwe versie een stuk vereenvoudigen…. aangezien we op kantoor al zo vaak een vernieuwing moeten doorvoeren. De nieuwe office hebben we expres steeds uitgesteld, omdat onze medewerkers eigenlijk een cursus zou moeten volgen…

We gaan hier dankbaar gebruik van maken!

Ik krijg in Excel wel de nieuwe menuoptie, maar in Word niet.
Enig idee wat de reden kan zijn?
Groeten
Joop

In excel werkt het wel, in word niet. Ik zie trouwens dat ik niet de enige ben maar dat een antwoord ontbreekt?!
Jammer, dan maar leren werken met de linten.
groet.

Bij mij werkte het in Word ook niet, maar na enig onderzoek kwam ik er achter dat de add-in in word in de map startup terecht kwam, na het verplaatsen naar de map opstarten werkte de menu’s ook in Word.
C:\Users\%username%\AppData\Roaming\Microsoft\Word\OPSTARTEN

Erg handig maar bij de installatie van de Nederlandse versie van UbitMenu voor Office 2010 in een Nederlandse versie van Windows XP of Windows 7 gaat er iets mis. De bestanden komen op de verkeerde locatie terecht

In Windows XP (NL): De bestanden worden ge

Prima uitgezocht, zo werkt het inderdaad als een tierelier.
Bedankt!

Het werkt zowel in excel als in word, echter niet in powerpoint en ik moet per username alle handelingen herhalen????

Echt super! Werkt bijna zoals vroeger, die ribbon vond ik niks. Weet iemand of Outlook 2010 ook aangepast kan worden?

Ah ok, niet gratis te krijgen. Ubit vraagt ? 10, Addin.com vraagt ?11,50

http://www.ubit.ch/software/ubitmenu-for-outlook/
http://www.addintools.com/office2010/outlook/index.html

Ik krijg in windows 7 ook het ubitmenu niet geinstaleerd in word van office 2010. Ik zie wel hier staan hoe Jeroen dat heeft gedaan, maar als leek snap ik daar niets van. Kan iemand mij stap voor stap uitleggen hoe ik dit moet oplossen?

Kan de klassieke menubalk van Office 2003 ook geïnstalleerd worden in de modules van Office 2013 zodat men van het lint geen gebruik meer hoeft te maken?

Dit werkt ook in Office 2013.

Leave a comment

(required)

(required)