Ipad 50% sneller opladen via laptop/PC

Ai_Charger - iPad/iPhone/iPod sneller laden

Om een iPad/iPhone/iPod op te laden gebruik je best de meegeleverde adapter (10 Watt) geeft.  Wens je hem echter via jouw laptop op te laden dan krijg je soms de melding ‘Opladen uit’.  De reden daarvoor is de hoeveelheid stroom die de USB-poort van jouw laptop geeft. Standaard geeft een USB 1.1/2.0 poort tot 500mA (milliampère) op 5V (volt). Dit is echter niet voldoende om de iPad vlot op te laden, vandaar de melding ‘Opladen uit’.  Hoewel je de melding krijgt dat hij niet opgeladen wordt, wordt de iPad/iPhone/iPod toch opgeladen wanneer het scherm in slaapstand staat.  Het opladen gebeurt niet snel maar eerder heel traag.  Bij een USB 3.0 poort krijg je ook de melding ‘Opladen uit’ maar gebeurt het opladen van de batterij in slaapstand iets sneller, want die USB 3.0-poorten geven immers 900 mA.

Om een iPad/iPhone/iPod toch op te laden via jouw laptop moet je beschikken over een High Power USB-poort, die tot 1200mA op 12V kunnen geven.  Sommige computers en laptops hebben zo’n speciale poort.  Gelukkig is er een eenvoudig programma om jouw USB-poorten iets meer power te laten geven: Ai Charger.  Je kan dit programma hier downloaden en het werkt op bijna alle moederborden. Je hoeft het enkel te installeren en na een herstart merk je onmiddellijk dat het programma werkt.

 

Als je dit bericht interessant vond, voel je dan vrij om een reactie te geven of jezelf in te schrijven en nieuwe berichten te lezen in jouw favoriete RSS-reader.

Reacties

No comments yet.

Leave a comment

(required)

(required)