Waar is mijn B-drive?

IBM PC 5150 met twee floppy'sHoe komt het dat computers een A–schijf (floppy) en een C–schijf (harde schijf) hebben, en geen B–schijf?
Om het antwoord op deze vraag te hebben moeten we even terug gaan in de tijd, naar de tijd van floppy’s en het besturingssysteem DOS. Het oude Dos–besturingssysteem kon slechts twee schijven aanspreken, en enkel en alleen floppy’s. Waarom?  Omdat de eerste computers geen harde schijf hadden en het besturingssysteem laadden van de A–schijf, en de programma’s van de B–schijf.
Toen de harde schijf op de markt kwam als snellere en grotere gegevensdrager, was de tweede drive, de B–drive, overbodig geworden.  Om verwarring te verkomen tijdens de overgangsperiode waarin computers met twee floppy’s en één harde schijf op de markt kwamen, gaf men de harde schijf de letter “C”.  Enige tijd later was de tweede floppy helemaal niet meer nodig, waardoor men de letters voor de floppy (A) en de letter voor de harde schijf (C) behield.  De B–drive viel ertussenuit.

Meer @ ask.yahoo.com/20050304.html

Als je dit bericht interessant vond, voel je dan vrij om een reactie te geven of jezelf in te schrijven en nieuwe berichten te lezen in jouw favoriete RSS-reader.

Reacties

No comments yet.

Leave a comment

(required)

(required)